Drømmen om opprykk lever. Vadmyra tok tre velfortjente poeng mot Inter Bergen i vårsesongens siste kamp. Kampen endte 6-3.

Vadmyra var storfavorittet før møtet med Inter Bergen. Lenge innfridde Vadmyra, som ledet 4-0 til pause. Ledelsen økte til 5-0 like etter hvilen, men så meldte Hawaii-fotballen seg og det ble merkelig nok litt spenning i oppgjøret. For Inter Bergen reduserte hele tre ganger.

5-0 ble til 5-3….

Det var aldri tvil om hvem som var det beste laget i 1. omgang. Andreomgangen ble en helt annen historie. Det ble et merkelig skue på stillingen 5-0 da Inter Bergen i en periode regelrett rundspille Vadmyra. To reduseringer og ytterligere 3-4 store sjanser kom som følge av at Vadmyra insisterte på å spille sidelengs. Ballen ble rotet bort gang på gang. Inter Bergen takket og bukket og banket inn to scoringer på to minutt.

På 5-2 tok Vadmyra tilsynelatende kontroll over oppgjøret igjen, godt takket være friske ben innpå etter bytter. Men Inter Bergen var ikke ferdig de. To gigantiske Vadmyra-sjanser ble ikke tatt vare på, Inter Bergen viste hvordan det skulle gjøres og kontret inn en flott 5-3 scoring med 12 minutt igjen på klokken.

Superinnbytter Devolli

Det var det nok av tid igjen for Inter Bergen å levere tidenes snuoperasjon. Men med løpskongen og duellkongen Arlind Devolli på plass i angrep ble det med en kortlevd skrekk. Han stresset motstander nok i løpet av et kvarter til at det kom flust med brudd og slurv fra den kant. I minuttene han fikk var han banens store spiller både defensivt og offensivt.

Vadmyra tok kontroll på det hele igjen og smelte inn en sjette scoring, nettopp med nevnte Devolli. Dermed punkterte Vadmyra for alvor kampen og brente ytterligere storsjanser før dommeren blåste av kampen.

Blant annet en trippel-sjanse (kommentert for anledning av kaptein Aga, som nettopp var byttet ut):

Et poeng bak Bremnes

Pedantikeren vil nok fort henge seg opp i den lille sprekken i 2. omgang, men i 65 minutter var det Vadmyra som dominerte. Inter Bergen har vist i kamp etter kamp at de kan skape problemer for ethvert lag i perioder, men må ta ferie med 0 poeng.

Vadmyra er oppe i 24 poeng og legger press på Bremnes i kampen om opprykk. Alt i alt en veldig god vårsesong av det unge mannskapet, som til dette oppgjøret stilte med hele 8 spillere i junioralder. 

Scoringer kom ved Mats Aga (2), Mikael Larsen (2), Henrik Bø og Arlind Devolli.

Øvrige resultater i 5. divisjon avdeling 3.

Stord 2 0 – 2 Bremnes
Et vesentlig styrket Stord 2 ga topplaget Bremnes kamp om poengene, men det holdt ikke hele veien inn. Bremnes vant til slutt 2-0. Stord 2 har vært en av vårens skuffelser ut fra forventningene i vår og har kun tatt poeng mot bunnlag.

Halsnøy / Trio 2 2 – 3 Fitjar
Fitjar snudde 1-2 til 3-2 seier i bunnkampen mot Halsnøy/Trio 2. Viktig scoring av lagets toppscorer Daniel Skarpnes kom 12 minutt før slutt.

Radøy/Manger 5 – 0 Kvernbit
Radøy/Manger kan sies å være en av vårens store overraskelser (kanskje ved siden av Vadmyra). En imponerende storseier og laget har kontakt med topplagene. Kvernbit må belage seg på kamp mot nedrykk i høst.

Smørås 7 – 0 Bønes
Smørås fortsetter å feie over motstandere og har opprykk i sin hule hånd. Kun Vadmyra har stått imot. Bønes ble dermed effektivt hektet av gruppen som kjemper om opprykk.

Tabellen

To lag rykker opp, 4 lag kjemper om plassen bak suverene Smørås som har en hengekamp igjen mot Inter Bergen før ferien. Gneist 2 vil trolig ikke kunne rykke opp med mindre Gneist 1 rykker opp fra 4. divisjon (de ligger på 4. plass).

1Smørås1028
2Bremnes1125
3Vadmyra1124
4Gneist 21020
5Radøy/Manger1119
6Bønes1114
7Stord 21113
8Kvernbit1112
9Fitjar1111
10Loddefjord 21010
11Halsnøy / Trio 2118
12Inter Bergen100

Toppscorer-listen

To scoringer av Aga og Larsen sender de opp på 2. plass, mens Gneist 2-spiller Matthiessen har notert seg tre puttinger siden sist.

  1. Håvard Matthiessen (Gneist 2) – 11
  2. Mats Aga (Vadmyra), Mikael Larsen (Vadmyra) – 7
  3. Abel Sandal (Smørås), Daniel Skarpnes (Fitjar) – 6

Neste Vadmyra-kamp

Sommerferie frem til august. Så sparkes det igang hjemme mot Bønes.

lør11aug15:00lør17:00Vadmyra A-lag - Bønes5 div. Menn avd. 0315:00 - 17:00