2002-jentene vant Nordic Open i Tønsberg

0

I sin siste Jenter 15-kamp før overgangen til Jenter 16 gikk 2002-troppen til topps i Nordic Open.

Finale: Vadmyra-Hokksund 14-13 (7-10). Jentene gikk ubeseiret igjennom den nystartede turneringen ved Oslofjord Convention Center i Tønsberg og tok med det en velfortjent tittel med seg tilbake over fjellet. Etter å ha spilt en superkamp mot søndagens finalemotstander Hokksund i gruppespillet var vi forberedt på en helt ny kamp med blanke ark. Kampen ble da også helt annerledes og lite fungerte fremover på banen.

Nervene tok nok litt overhånd i den flotte arenaen, som også for anledningen direktesendte oppgjøret på handballtv.com. Jentene tok utvilsomt flere feile valg i forhold til dagen i forveien mot samme motstander (vant 23-20) og kun en god Andrea Vik Neteland og et brukbart forsvar gjorde at vi fortsatt hadde en viss kontakt på stillingen 7-10 til pause.

Med en litt laber stemning i gruppen under den taktiske halvtidspraten prøvde vi så godt vi kunne å få liv i gjengen. Responsen var glimrende, iallfall i den defensive delen av spillet. Ingrid Almquist Lien, som tok over for Andrea bakerst, og forsvaret stengte fullstendig. Tre baklengsmål på tjue minutter står det virkelig respekt av og det virket som at vi endelig hadde funnet tilbake til det ‘gamle’ gode forsvarsspillet, som tidligere fremstod som hovedstyrken i spillet vårt.

I angrep fortsatte det å klabbe, men vi gjorde nok til å spise oss mer og mer innpå laget fra Buskerud. Balanse i regnskapet ble det på stillingen 11-11 og vi fortsatte å frustrere motstanderen vår mer og mer. Redninger av 100%-sjanser og straffer, samt et oppofrende forsvarsspill med blant annet gjentatte blokkeringer medførte at vi fikk troen på seier hvis vi bare kunne sette noen av våre egne sjanser. Med to og et halvt minutt igjen av kampen satte Malene Hollund spikeren i kisten med sin 14-13-scoring, ettersom det skulle vise seg at Hokksund var sjanseløse i sine forsøk på å trenge igjennom den sterke defensive muren vår.

Kaptein Julie Michelle Nilsen kunne heve pokalen omringet av lykkelige lagvenninner og trenere og dermed ble den lange turen hjem igjen av den lystige sorten. Kampen kan fortsatt spores opp på handballtv.com