Løv-Ham 2 – Vadmyra 2 (2-4): Det ble en følelsesladet dag da spillerne som var sist i pandemikøen endelig fikk spille fotball igjen. Sesongåpningen i 7. divisjon endte med 4-2 seier over Løv-Ham 2.

Vadmyra 2 spiller for kreftsaken og for fokus på arbeidsliv for unge voksne, de to sakene står laget nært. Vi har hatt over 40 spillere i trening i sommer og stemningen har vært upåklagelig. Julian Holm og Arvid Olsen Daatland er to av lagets initiativtagere og de har sammen med spillere som Marius Breisnes, Julian Magnus Eriksen Eide, Victor Newman og Patrick Solheim Paulsen sikret kontinuitet. 14 av troppens 17 spillere har vært Vadmyra-spillere siden de var barn.

Thomas Bruu var troppens eldstemann. Etter noen års pause er den eminente backen heldigvis tilbake på banen. Den unge troppen nøt godt av hans modenhet og ro i møte med et veldig erfarent Løv-Ham 2. Foto: Per Molvik.

Sesongåpningen var likevel en preget av få tilgjengelige spillere, en kombinasjon av at en håndfull nå er på A-laget og at mange er i arbeid eller studier, i tillegg til at flere overganger ikke var fullført enda. 14 spillere mønstret til kamp, i tillegg fikk vi med tre flinke guttespillere. Det var viktig med en folksom benk, for hele fem av seks måtte innpå før pause på grunn av skader og slitne spillere i den intense varmen.

Guttespillerne Omar, Benjamin og Wesley debuterte på seniornivå. Foto: Vidar Daatland

Historisk scoring av Arvinth

Det er et ungt lag, hvor kun to spillere i troppen var over 21 år. Løv-Ham var et mer erfarent lag og spenningen var stor på Fyllingsdalen Stadion, som badet i sol. Vi hadde våre hemmelige våpen i supermotivator Robert Raftevold og taktikeren Daniel Andreassen på sidelinjen, i tillegg til at laget utviser et legendarisk samhold og dedikasjon. Her gir alle alt de har.

En nydelig sommerdag, spillerne tok en prat før kampstart. Tidligere A-lagstrener Daniel Andreassen var med og ledet kampen. Foto: Per Molvik

Varmen ble en god venn, for selv om spillerne raskt ble slitne – var det åpenbart noe som preget erfarne og flinke Løv-Ham spillere enda mer. Det var også tydelig at en godt treningssommer med treningskamper kom godt med mot et Løv-Ham 2 som ikke har hatt anledning til å spille treningskamper i sommer.

Vi utnyttet den fordelen og tok raskt kontroll og styrte kampen. Selv med tidlig skade på viktige Patrick Solheim Paulsen – som uken før scoret et historisk mål for A-laget ved å være den første målscoreren etter pandemi-pausen – var det Vadmyra som tok initiativ.

Nerve var det i kampen, for mot spillets gang var Løv-Ham nære på å gå opp i ledelsen, men et tigersprang fra keeper Julian Holm sikret at vi ikke kom uheldig ut.

En uhyre viktig redning fra Julian på stillingen 0-0. Julian er en ressurs både på og utenfor banen. Foto: Per Molvik

Kaptein Arvid Olsen Daatland var nær ved å bli den som åpnet målkontoen for Vadmyra 2, et nydelig langskudd smelte i treverket. Løv-Ham 2 slapp unna med skrekken, men kun for en kort stund.

Kaptein Arvid var nære på å åpne målshowet. Han var initiativtager og har organisert mye gjennom sommeren. Foto: Per Molvik

Lyntoget Henry Nguyen var også nære på ved et par anledninger, men ballen ville ikke inn. Midtveis ut i omgangen var det innbytter Arvinth Ratnasingham som fikk æren av å bli lagets første målscorer etter en nesten to år lang fotballpause for breddelaget. En markkryper fra 18 meter var utagbart for keeper.

For en herlig følelse dette var, for et lag som har tapt tre treningskamper før oppgjøret! Alt laget hadde trent på ble praktisert i oppgjøret

Arvinth (t.v) kom innpå og brukte ikke lange tiden på å score den historiske Vadda-scoringen. Foto: Per Molvik

Vi fortsatte presset, og nå viste de yngste vei mens de mer erfarne spillerne sørget for å ta de tøffeste duellene. Guttespiller Wesley Ndikumana kom innpå før pause og kvitterte med to scoringer, den ene var klistret i krysset etter forarbeid fra guttespiller Benjamin Breisnes (for øvrig lillebror til midtbanemotoren vår Marius Breisnes).

Wesley viste teknikk og viste ingen respekt. To scoringer ble det på guttespilleren, som fikk 30-40 minutter i oppgjøret.

Jevnere etter pause

Løv-Ham meldte seg på mer etter pause, i takt med at det ble kjøligere utpå banen. To reduseringer bragte spenning inn i kampen et lite øyeblikk, før Theodor Dyngeland Olsen punkterte oppgjøret med en flott frisparkscoring.

Theodor Olsen punkterte kampen. 2000-modellen har spilt i klubben siden han var 6 år gammel og vi har mistet tellingen på hvor mange frisparkmål han har. Foto: Per Molvik.

Selv om vertene var farlige på dødball og var litt frempå, hadde vi rimelig god kontroll med et svært godt forsvar ledet av Andreas Langedal.

Vi er godt fornøyd med trepoenger, og laget viste karakter og styrke med å vinne en kamp til tross for mange forfall, det var ikke mulig å låne fra A-laget som spilte samtidig. Det vitner også om hvor godt det gror i klubben når tre guttespillere på kort varsel stilte opp og bidro sterkt.

Historisk hjemmekamp venter

På lørdag venter nye Nest-Sotra, som er en av divisjonens favoritter. De sesongåpnet med 6-2 seier mot Mathopen 2. Det blir vår første hjemmekamp siden før pandemien og vi gleder oss veldig.

Dette er ekstra spesiell kamp fordi breddefotballen er de som har måttet vente lengst i pandemien. Endelig kan laget som har ventet lengst få lov til å vise seg frem for hjemmepublikummet.

Møt gjerne opp på Vadmyrabanen lørdag klokken 15:00 for det spennende oppgjøret.

Bildegalleri