Historien gjentar seg! For Tommy og Arvid scoret de første målene for laget sitt da de som seksåringer startet med fotball i klubben. Femten år (!) senere var det de to som avgjorde kampen mot Inter Bergen.

Tommy tilbake i blått

Tommy var blant banens beste spillere i rollen som hengende spiss.

Det er fire år siden Tommy Kjærrgard Karlsen sist var å se i Vadmyra-drakt. Pandemi og et par sesonger i Olsvik sådde tvil om han noensinne ville bli å finne på banen han en gang herjet på med for barnelaget Vadmyra Brun og førstelaget i ungdomsfotballen, hvor noe av det siste han oppnådde var seier i 24 cup.

Mot Inter Bergen spilte han med syv av medspillerne fra barnefotballen og samspillet var fortsatt på plass.

Tommy og Arlind JR1
TILBAKEBKLIKK: Tommy, Arlind og Arvid i 2017. De tre begynte på samme lag i 2006.

Tenk det! Dette laget har en rekke spillere som fortsatt spiller fotball etter 15 år. Magisk!

Tommy åpnet også målkontoen med et kunstverk av et mål i det 25. minutt. En presset Endre Forsberg i forsvar presterte å vende av to spillere, vridde spillet over til Babek Bina som med en presis pasning spilte gjennom Jonas Kvernhusvik. Jonas chippet ballen over keeper, hvor Tommy kom stormende og satte ballen kontant i mål til ellevill jubel.

Endre gjorde alt riktig da han vridde spillet i forkant av 1-0 scoringen. Foto: Per Molvik

Arvids første mål for sesongen

Vi var det dominerende laget, men Inter Bergen var farlig frempå ved noen anledninger. De brøt også opp spillet på erfarent vis med utallige frispark, hvor spesielt Arlind Devolli ble forsøkt pakket inn og stoppet med alle kunstens midler.

Inter Bergen var godt forberedt på å møte krigskongen Arlind Devolli, som ble stoppet med ufine metoder over et dusin ganger. Foto: Per Molvik

Hjemmelaget skal nok prise seg heldig å slippe unna med tre gule kort.

Det var også noe urytmisk og preget over spillet vårt, vi brukte fryktelig lang tid i enkelte tilfeller slik at Inter Bergen aldri slapp å løpe seg tom. Det var derfor godt å se at kaptein Arvid Daatland og Tommy fant tilbake til gamle takter like etter pause og med flott samspill ordnet 2-0.

Tofotsspiller Arvid fornektet seg ikke og scoret med venstrefoten, vi vet det blir farlig om han får sjansen inne i boksen. Oddsen er vel stor for at neste scoring kommer på hodet.

Patrick Solheim, Tommy og Arvid åpnet opp venstresiden. Foto: Per Molvik

Seieren virket trygg, men fire minutter senere reduserte Inter Bergen mot spillets gang. Det ga håp og resten av kampen ble i økende grad en forsvarskamp, hvor temposterke Jonas ble flyttet ned fra angrepsplassen til forsvar for å ri av stormen da Endre hadde løpt godt fra seg. Med Andreas Langedal i spissen ble buret stengt og seieren sikret.

Jonas er et fyrverkeri av en spiller, det være seg som keeper, forsvarer eller angriper. I denne kampen måtte han ned og være stopper mot slutten. Foto: Per Molvik

Nabokamp neste

En fortjent seier og nå venter Mathopen 2 i nabooppgjør søndag 19. september kl. 18.00 på Vadmyrabanen. For vår del handler det om å melde oss på i kampen om opprykk, mens Mathopen 2 jakter sitt første poeng for sesongen.

Vel møtt!

Tabellen

Nest-Sotra, som knepent slo oss, topper. Vi møter Mathopen 2 og Rong i de to neste kampene.

1Nest-Sotra39
2Rong39
3Vadmyra 236
4Østsiden Askøy 236
5Lyngbø 234
6Kjøkkelvik33
7Inter Bergen33
8Apollo/Nordsiden-Askøy33
9Løv-Ham 231
10Mathopen 230

Bildegalleri

Fotograf et Per Molvik