Den nye sesongen sparkes endelig i gang på fredag, på Varden Kunstgress! Her er litt om vårsesongens motstandere.

Trenerduo er tilbake

Vadmyras A-lag er nå klar for å seriespill etter en lang pre-season. Trenerduoen Ronny Sagstad og Karl Fredrik Sande er tilbake og styrer Vadmyra-skuten. Det siktes mot en høy plassering i årets 5.divisjon, avdeling 1. Duoen har dannet seg inntrykk av spillerne og har årets plan i boks etter et par treningskamper. 

Karl Fredrik Sande og Ronny Sagstad, her avbildet i 2015. I skuret sitter Arild Bruu, som også er med i støtteapparatet til A-laget. Foto: Vidar Daatland

Etter å ha havnet på en 8.plass (i en avdeling bestående av 12 lag) i fjorårets sesong, er Vadmyra ute etter å forbedre plasseringen sin etter en trøblete sesong. Flere av de sentrale og viktige spillerne forsvant den gang noen uker før sesongstarten. En ung gjeng stilte opp når det gjaldt som mest, og klarte å fylle målsettingene som var å holde plassen i divisjonen. 12 poeng var nok i en vanskelig sesong, hvor flere spillere spilte seniorfotball og A-lags fotball for første gang. 

Nå er vi styrket! For denne sesongen har flere velkjente Vadmyra-navn gjort comeback. Sentrale og rutinerte spillere som Mats Aga, Thomas Hannisdal, Steffen Kvidahl og Andreas Skogvang er tilbake i klubben! 

Mats Aga, her avbildet i 2018, er tilbake i blått. Foto: Per Molvik.

Vadmyra får flere tøffe utfordringer på veien. Lange turer og rivaloppgjør står på listen i årets utgave. Vadmyra sesongåpner borte mot studentlaget Juristforeningen, som klarte å beholde plassen på målforskjell i fjorårets sesong. Da vant Vadmyra 2-1 på bortebane i siste liten i en trøblete kamp.

Mathopen-oppgjør på Vadmyrabanen

Første hjemmekampen er tirsdag 26.april hjemme mot Bjarg 2, som er et lag som pleie å oppholde seg i samme divisjon. Den første lange turen til Vadmyra er når de gjester Norheimsund 1.mai. Norheimsund tapte den første seriekampen mot Bjarg 2 i en 4-3 thriller. Norheimsund var akkurat en plass over utrygg grunn i fjorårets sesong. 

Første rivaloppgjør, og en av sesongens mest spennende kamper, er når Vadmyra får besøk av lokallaget Mathopen. De grønnkledde har fått være storebror en liten periode, men nå kan vi ta tilbake rollen. Laget rykket ned etter en tøff sesong i 4.divisjon. 2019 var forrige gang disse to lagene var i samme pulje, og da var det lenge jevnt i toppen, før Mathopen klarte å trekke det lengste strået ved å ryke opp til 4.divisjon. Det forventes at Mathopen skal være med å kjempe i toppen. 

A-laget får en ny tøff motstander i Løv-Ham etter Mathopen uken senere. Løv-Ham var i samme pulje som Vadmyra i fjorårets sesong, hvor de lenge kjempet om opprykk. I møtet mellom lagene endte det med en knepen 2-1 seier til Løv-Ham på Vadmyrabanen. I år er det også forventet at Løv-Ham skal være et av lagene som kjemper i toppen. Datidens Løv-Ham spillere, Thomas Hannisdal og Steffen Kvidahl, var begge involvert i seieren mot Vadmyra. Nå er duoen tilbake i Vadmyra. 

Forrige sesongs toppscorer Robin Nesse. Foto: Vidar Daatland

Studentlaget BI Bergen kommer på besøk i Loddefjord et par dager etter 17.mai feiring. BI Bergen er et lag som har pleid å ligge på øvre halvdel av tabellen i 5.divisjon i flere sesonger nå. Studentlaget har ofte nye spillere på laget med tanke på at nye studenter begynner, men også studenter som slutter, så det er vanskelig å si hva som forventes. Forrige sesong var BI Bergen alt for sterk for A-laget, i en kamp vi tapte 3-1. Vi har flere revansjer å ta igjen denne sesongen! 

Storebror Åsane og langtur til Odda

Åsane 3 tar imot Vadmyra 27.mai. Åsane er en veldreven klubb som har førstelaget sitt helt opp i Obos-ligaen. Åsane 3 var tre poeng unna opprykk i 2021 sesongen. I runde 8 får Vadmyra besøk av Odda/Tyssedal, som må reise i flere timer for å spille kamp. Odda/Tyssedal klarte å rykke opp fra 6.divisjon på målforskjell.

I runden etter er det Vadmyra som må tilbringe flere timer på å reise når dem skal besøke Halsnøy for et oppgjør. Halsnøy var i samme pulje som Odda/Tyssedal i forrige sesong. De havnet på førsteplass i serien med to poeng over Odda/Tyssedal. 

Nabooppgjør i blått

Lokallaget Olsvik har tatt steget opp til 5.divisjon. 17.juni smeller det mellom Olsvik og Vadmyra på hjemmebanen til Olsvik. Naboene våre røk opp med stil fra 6.divisjon, og er nå ute etter å heve seg i divisjonen over. 

Siste kampen før sommerferien er 24.juni hjemme mot Trio. Trio er et stabilt 5.div lag som havnet på en 5.plass sesongen før. Vi får håpe og tror på en strålende første sesonghalvdel, og at vi avslutter det hele med stil på vår egen hjemmebane før vi er klar igjen for de motsatte oppgjørene etter sommerferien. 

Du kan sjekke kampprogrammet her.