Bruk av bilder på nettsiden

Som klubb er vi opptatt av å gi velfortjent oppmerksomhet til våre medlemmer. Derfor kan du på nettsiden se flere bildegalleri og rapporter. Dette brukes også gjerne som rent pedagogisk verktøy av trenere og lagledere.

I nesten alle tilfeller settes det stor pris på bilder og omtale. Men noen unntak gjelder, derfor er det viktig å innhente samtykke og være ansvarsbevisst.

Her forsøker vi etter beste evne å følge de regler og anbefalinger, blant annet fra Datatilsynet, som gjelder og innhenter samtykke fra avbildede så langt det lar seg gjøre. Naturligvis blir dette vanskeligere for publikum og på bortekamper, men også her skal det gjøres så godt en kan.

  • Alle som ikke ønsker å være avbildet eller omtalt på bilder hvor enkeltpersoner er hovedfokus kan kontakte redaksjonen for å få bildet fjernet. Dette gjelder også lagbilder.
  • Bilder hvor situasjonen eller aktiviteten er hovedfokus krever normalt ikke samtykke. Men også her strekker vi oss langt for å unngå at de som ikke ønsker å bli avbildet skal slippe dette. Det gjelder spesielt bilder av barn og ungdom.
  • Om du tar bilder og ønsker å dele de via sosiale medier eller våre nettsider, husk å spør de avbildede først!

Om man lurer på noe eller ønsker bilde fjernet, vennligst ta kontakt på post@vadmyra.no.